Non-Invasive Data Governance: De weg van de minste weerstand en het grootste succes

Huge savings for students

Each student receives a 50% discount off of most books in the HSG Book Store. During class, please ask the instructor about purchase details.
List Price:
Price:
You Save:
en zich op het uitoefenen van gezag en op verantwoordelijkheid voor het managen van data als waardevol bedrijfsmiddel. Data governance hoeft niet om controle en beheersing te draaien, maar kan soms invasief of bedreigend zijn voor het werk, de medewerkers en de cultuur van een organisatie. Non-Invasive Data GovernanceTM richt zich op formalisering van bestaande verantwoordelijkheden voor het managen van data en verbetering van de formele communicatie, beveiliging en kwaliteitsinspanningen via effectief stewardschap van databronnen.

Scamander - The Data Liberation Company (R) - heeft dit boek in het Nederlands vertaald, omdat wij geloven dat de enige succesvolle benadering een non-invasive benadering is.

Non-Invasive Data Governance biedt u een complete set tools om een succesvol data-governance-programma op te zetten. Ontdek hoe:

  • Verantwoordelijkheden en taken als steward niet als extra werk aan medewerkers hoeven te worden opgedragen of aangereikt, maar kunnen worden benoemd, herkend en ingezet in overeenstemming met hun bestaande verantwoordelijkheid.
  • Governance van informatie niet als een nieuw proces of nieuwe methode hoeft te worden ge´ntroduceerd of benadrukt, maar kan worden ge´ntegreerd in bestaand beleid, reguliere werkprocedures, werkwijzen en methodieken.
  • Governance van informatie geen kwestie hoeft te zijn van inconsequente discipline opgelegd aan activiteiten als data-integratie, risicomanagement, business intelligence en master data management, maar deze juist kan ondersteunen.
  • Een praktische en niet-bedreigende benadering kan worden toegepast op de governance van informatie en het stimuleren van datastewardschap als een organisatiebreed asset.
  • Best practices en kernconcepten van deze niet-bedreigende benadering effectief kunnen worden gecommuniceerd, zodat van sterke punten kan worden geprofiteerd en verbeterpunten worden aangepakt.

Technics Publications